vrijdag 31 december 2010

En de laatste van het jaar

En dan de laatste dag van het jaar. Op het schoolplein hier achter worden verboden waren afgestoken,ik zit soms te schudden op mijn stoel en dat mag dus allemaal kennelijk. Rook flarden waaien over de straat of het oorlog is. Over oorlog gesproken: ik ben net met veel geluk ongedeerd uit de supermarkt gekomen. Maar twee keer van achteren aangereden door een scootmobiel (dat kan ook hard van voren, in zijn achteruit), bijna in het vak met de geitenkaas geduwd, en klem gezeten in de rij bij de kassa. Ergens was iedereen ervan overtuigd dat AH de enige winkel in het land is en dat die tot medio mei dicht gaat. Of misschien in het onderbewuste dat door de jaar overgang de kompjoeturs op hol slaan en de dijken doorbreken.
Alleen de verkopers in de oliebollenkraam lachen breed uit. Het is hun dag met een gouden randje. Het spoor gaat om 8 uur plat, en dat kunnen ze beter maar zo houden de rest van het komende jaar.
Wij gaan vroeg onder de lakens vanavond en merken wel wanneer het zo laat is. Geen problemen met een kater de volgende dag of een maag die van streek is. Lang geleden was er eens een tv- dokter op televisie die een plastische beschrijving gaf van een oudejaarsavond. Voor hem stond een vissenkom, die de maag moest voorstellen. Hij wierp er een oliebol in, champagne er achteraan, een paar toastjes, nog een appelflap, soepje, aardappel, glaasje wijn, biefstukje, vlaatje, koffie met een bon bonnetje, en hij bleef maar roeren. Wij lachten ons slap, wat een vertoning, toen hij tot slot nog maar een bol erin gooide en met een glimlach zei: 'Wat zal uw maag hiervan denken?'
Ik heb wel wat zorgen over de dieren, binnen en buiten, en over een ieder die in zijn eentje op zijn kamer zit. Die zou ik het advies willen geven erin te kruipen en de dekens over je hoofd te trekken. Lekker warm en het is zo 1 januari.
Ik wens iedereen een veilige jaar overgang.
Grappig dat je een stukje kunt schrijven dat je volgend jaar zo weer kan plaatsen.

Geen opmerkingen: