dinsdag 10 juni 2008

Een mooie ochtend

Het is de moeite waard om vroeg op te staan, dat ochtendlicht te zien, die speciale kleur, ergens een beetje blauw, of is dat mijn verbeelding? In de tuin ligt een van mijn druivenplantjes omver geworpen, ik denk door een kat. Gisteravond heeft het Nederlands voetbalelftal met 3-0 gewonnen en nu hebben ze de Italianen boos gemaakt en die gaan dus omdat ze ze boos zijn gewoon het kampioenschap winnen. Ze hadden niet met 3-0 moeten winnen, maar het gewoon bij 1-0 houden, want behalve dat de Italianen boos zijn zijn de Fransen (volgende tegenstander) nu extra alert. Ja, waarom altijd meer? Is dat nederlands? 1-0 is niet genoeg? Of is het zucht naar de tegenstander te vernederen? Nee, ze hadden geen doelpunten meer moeten maken en verdedigen, dat hadden de Italianen nog wel begrepen, ze hadden dat zelf ook zo gedaan. Schop er een tussen de palen en ga dan vervolgens voor je eigen doel liggen. Maar wat is logica in een spel als voetbal?
En de kranten hebben wat positiefs om over te schrijven. Nou ja, na de uitslagen gaan we door naar de kwakkelende jeugdzorg, stakende buschauffeurs en de andere rampen op de planeet.
En morgen wordt het wisselvallig, af en toe en bui. Op de radio een verzekeraar bij wie je moet lenen voor je nieuwe huis, je verbouwing, je auto, het kan nooit op, nooit genoeg zijn. Het moet de leegte opvullen, de toch uiteindelijke eenzaamheid van dit bestaan. Alleen geboren worden en alleen dood gaan, de meeste mensen denken er liever niet aan. Ze vullen hun leven met luxe om te vergeten. Ik heb zelf ook een paar luxe apparaten en digitale televisie.

Geen opmerkingen: